U bent hier

12/12/2018 tot 14/12/2018
Congres | Verleden, heden en toekomst van de Vlaamse begijnhoven
Locatie:
Cultuurhuis De Warande, Turnhout

Op 12, 13 en 14 december vindt in Turnhout het congres 'Verleden, heden en toekomst van de Vlaamse begijnhoven' plaats. Het congres kadert in het feestjaar rond de 20-jarige erkenning van 13 Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Gedurende drie dagen houden erfgoedexperten, academici, juristen, beheerders, bewoners,... dit unieke werelderfgoed tegen het licht en dit vanuit drie perspectieven: 
-een cultuurhistorisch onderzoek (12 december), 
-het beheer van een (wereld)erfgoedsite en de juridische aspecten (13 december), 
-een reflectie over (nieuwe) erfgoedpraktijken en exploitatie (14 december).
Bekijk het volledige programma op de congreswebsite.

Het congres vindt plaats in cultuurhuis de Warande in Turnhout. Je kan je inschrijven voor één of meerdere congresdagen. De deelnameprijs per dag bedraagt 25 euro. Tickets reserveren kan tot uiterlijk 5 december 2018. Ontdek hieronder het programma.

Het congres kadert in een samenwerking rond het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en het feestjaar rond de 20-jarige erkenning van 13 Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Het congres wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed, de Vlaamse UNESCO Commissie in België, Archief & Musea Turnhout, Stad Turnhout, KU Leuven, Erfgoed Noorderkempen. De partners zijn FARO, Werkplaats Immaterieel Erfgoed, CRKC, OCMW Turnhout, Brepols Publishers, Vrienden van het Begijnhof van Turnhout.