U bent hier

10/02/2018 tot 18/02/2018
Krokuskriebels in PARCUM
Locatie:
PARCUM, Abdij van Park 7, 3001 Heverlee (Leuven)

Van 10 tot 18 februari 2018 vindt de 9de editie van Krokuskriebels plaats. Samen met meer dan 100 musea in Vlaanderen en Brussel gooit PARCUM de deuren wagenwijd open voor gezinnen met jonge kinderen. Tijdens de krokusvakantie kan je er terecht voor activiteiten op maat van de allerjongsten.

Knutselende zusters en paters

Op zaterdag en zondag zijn er knutselateliers waar je de inspiratie uit de tentoonstelling Van de wereld in kwijt kan. Wanneer een zuster het klooster in ging, maakte zij een miniatuurversie van haar cel (slaapkamer) om cadeau te geven aan haar familie. Zo konden die zich voorstellen hoe hun dochter, zus, nicht ... leefde. Paters en zusters maakten zelf ook prikprenten, paternosters, kleine breiwerkjes ... Al deze voorwerpen kan je zien in onze tentoonstelling. Daarna trek je naar ons knutselatelier, waar je zelf een miniatuur van je kamer maakt, een prikprent, of je eigen paternoster!

Op verkenning met Godfried

Godfried met de Baard neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht doorheen de tentoonstelling! Aan de hand van een doeboekje ga je op zoek naar de heiligen en los je samen leuke opdrachtjes op. Zo ontdekt jong en oud het religieus erfgoed op een speelse manier!

Meer info op www.parcum.be