Nieuwsbrief

U bent hier

Open Kerkendagen | Sint-Antonius Abtkerk Meulestede (Gent)

Naar jaarlijkse gewoonte zetten dit weekend weer tal van kerken hun deuren open voor het grote publiek naar aanleiding van de Open Kerkendagen. Alle andere kerken die dit weekend te bezoeken zijn ontdek je in de programmabrochure van de Open Kerkendagen.

Op zondag 3 juni tussen 13 en 18 uur maak je in de Sint-Antonius Abtkerk van de Meulestede in Gent kennis met vzw Meulestede. Nadat het kerkgebouw herbestemd werd, nam de vzw er zijn intrek. 

De vzw als nieuwe gebruiker kwam er pas na inspanningen van het kerkbestuur en de stad. Inspanningen die zich ook gericht hebben op het erfgoed van de Sint-Antonius Abtkerk. Het kerkbestuur zorgde de voorbije jaren voor een actuele kerkinventaris. Op basis daarvan kan nu onder begeleiding van Provincie Oost-Vlaanderen en het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur het waarderen, selecteren en herbestemmen van het erfgoed uit de kerk gestart worden. Daarmee wordt het kerkbestuur geholpen om onderbouwde beslissingen te nemen over de betekenis is van voorwerpen voor de kerk en de lokale gemeenschap, welke objecten al dan niet moeten bewaard worden en waar ze kunnen herbestemd worden.

Ondertussen blijft ook de dagelijkse zorg voor het erfgoed een prioriteit en Monumentenwacht Oost-Vlaanderen toont hoe je door regelmatig onderhoud grote restauraties kan voorkomen.

Waar? Meeuwstraat 1 (Redersplein), 9000 Gent
Wanneer? Zondag 3 juni van 13 uur tot 18 uur