U bent hier

Erkende erediensten

Locatie:
Jozef Dupontstraat 2 | 1000 Brussel

Op dit moment zijn er 17 erkende Israëlitische  gemeenschappen in ons land: 1 in Aarlen, 3 in Antwerpen, 7 in Brussel, 1 in Charleroi, 1 in Gent, 1 in Knokke, 1 in Luik, 1 in Oostende en 1 in Waterloo.

Lees meer »
Locatie:
Kapitein Crespelstraat 29 | 1050 Elsene

Het Centraal Comité van de Anglicaanse Eredienst is het representatieve orgaan van de Anglicaanse kerk bij de federale en regionale overheden. De voorzitter van dit comité wordt door de Bisschop van de Diocese van Europa aangesteld, en hij stelt de verdere leden aan.

Lees meer »
Locatie:
Charbolaan 71 | 1000 Brussel

In ons land zijn er orthodoxen van Griekse, Russische, Servische, Roemeense, Bulgaarse en Oekraïense afkomst die tot diverse lokale kerken behoren. In 1985 werd de Orthodoxe Eredienst officieel door de Belgische Staat erkend.

Lees meer »
Locatie:
Brogniezstraat 44A | 1070 Brussel
De Administratieve Raad van de Protestants-Evangelische Eredienst (ARPEE) is een administratieve samenwerkingsstructuur tussen de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB) en de Federale Synode van Protestantse en Evangelische Kerken in België (FS
Lees meer »
Locatie:
Lakensestraat 166-168 | bus 7-8 | 1000 Brussel

De Executief van de Moslims van België (EMB), ook wel Moslimexecutieve genoemd, is het vertegenwoordigende orgaan van de moslims in België. Ze stelt zich tot doel om de belangen van de islamitische eredienst in België en het beheer van de temporaliën van deze eredienst te behartigen. 

Lees meer »
Locatie:
Rekem, Limburg

Op de website 'Kerken in Vlaanderen' vind je foto's van en informatie over alle Vlaamse kerken. Het is mogelijk om de kerken te raadplegen per bisdom, per provincie of per patroonheilige.

Lees meer »
Locatie:
Guimardstraat 1, 1040 Brussel

Het Interdiocesaan Centrum werd in november 1952 door de Belgische bisdommen als vzw opgericht met de bedoeling alle katholieke initiatieven en werken op interdiocesaan vlak te steunen en te groeperen, hun gemeenschappelijke en individuele belangen te verdedigen, en hen bij te staan waar no

Lees meer »