U bent hier

Erfgoedorganisaties

Locatie:
Gent

In opdracht van musea of erfgoedorganisaties verzorgt Lukas het digitale beeldbeheer van (top)werken uit het Vlaamse kunsterfgoed. De onlinebeeldenbank bevat beelden van topstukken, meesterwerken en details uit de collecties van de Vlaamse musea, erf

Lees meer »
Locatie:
Kardinaal Mercierlei 7, 2600 Antwerpen-Berchem

Voor Kruis en Beeld vzw ontfermt zich over het eeuwenoude patrimonium van madonnabeelden in de Antwerpse binnenstad. Door de afbraak van oude wijken, dreigen veel van deze religieuze gevelbeelden verloren te gaan.

Lees meer »
Locatie:
Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge

Tapis plein vzw is erkend als landelijk expertisecentrum voor actieve cultureel-erfgoedparticipatie. Het wil organisatoren van cultureel erfgoedactiviteiten in heel Vlaanderen begeleiden bij het vinden van originele insteken en reikt methodieken en tools aan om het publiek actiever te betrekken.

Lees meer »
Locatie:
Onze-Lieve-Vrouwvoorplein 16, 1020 Laken

Epitaaf vzw, de vereniging voor funeraire grafkunst, ijvert voor de bescherming van funerair erfgoed. Sinds de afschaffing van eeuwigdurende concessies worden begraafplaatsen, kerkhoven en grafmonumenten steeds meer bedreigd.

Lees meer »
Locatie:
Snoekstraat 18, 8421 Vlissegem

De initiatiefnemers van "Maria door Vlaanderen gedragen" inventariseren de historische gegevens en achtergrondinformatie over de Mariabeelden en de plechtigheden waarbij Maria door Vlaanderen wordt gedragen in gebedstochten, ommegangen, processies en stoeten.

Lees meer »
Locatie:
Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

De erfgoedorganisatie vzw Wintertuin werd in 1994 opgericht om zich te ontfermen over het beschermde patrimonium van het Ursulineninstituut in Sint-Katalijne-Waver. In samenwerking met diverse partners realiseerde de vzw reeds verschillende restauratiedossiers.

Lees meer »
Locatie:
Huis De Zalm, Zoutwerf 5, 2800 Mechelen

Heemkunde Vlaanderen is het ankerpunt voor de cultureel-erfgoedgemeenschap heemkunde in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heemkunde Vlaanderen is een vereniging die heemkunde en aandacht voor lokale en regionale geschiedenis in Vlaanderen stimuleert, promoot, cultiveert, uit

Lees meer »
Locatie:
Sint-Amandsstraat 72, 9000 Gent

Het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag (LECA vzw) wil als aanspreekpunt en wegwijzer zijn voor experten en organisaties die werken rond het erfgoed van cultuur van alledag, zoals sociale gebruiken, rituelen en festiviteiten. LECA sensibiliseert het brede publiek over het be

Lees meer »
Locatie:
Jubelpark 1, 1000 Brussel

Het KIK is de federale wetenschappelijke instelling belast met de documentatie, studie en conservatie-restauratie van het culturele en artistieke erfgoed van ons land. 

Lees meer »
Locatie:
Priemstraat 51, 1000 Brussel

FARO is het Vlaams steunpunt voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. De organisatie vormt het centrale knooppunt in een netwerk van erfgoedorganisaties en gemeenschappen. Iedereen die met roerend en immaterieel erfgoed bezig is, kan bij FARO terecht.

Lees meer »

Pagina's