U bent hier

Realisaties

Steden, gemeenten en kerkbesturen kunnen een beroep doen op ondersteuning voor de organisatie en begeleiding van een haalbaarheidsonderzoek voor de gedeeltelijke of volledige herbestemming van een parochiekerk. Lees meer »
Vanaf 2023 krijgt de Sint-Amanduskerk van Iddergem een nieuwe bestemming. Er zullen geen misvieringen meer doorgaan in de kerk, dus is er plaats voor iets nieuws. Wat de nieuwe functie van de Sint-Amanduskerk moet worden, willen we van jou horen! Lees meer »

De brand in de Notre Dame van Parijs zette heel wat kerkbesturen aan het denken over de brandveiligheid in hun kerk(en). Hoe zorg ik ervoor dat mijn kerk goed beschermd is tegen brand? Wat zijn de wettelijke vereisten? Hoe zorg ik voor een goed preventiebeleid? Welke technische installaties kan ik in mijn kerkgebouw gebruiken? Op 16 oktober 2019 organiseerden we een studienamiddag boordevol tips rond brandveiligheid voor kerkbesturen.

Herbekijk hier de presentaties: 

Lees meer »

Voor de vijfde keer organiseerde CRKC-PARCUM op 23-04-2019 de studiedag ‘Zorgen voor morgen?’ 180 deelnemers bogen zich over de vraag hoe we ons religieus erfgoed verantwoord en efficiënt kunnen beheren. Een actuele uitdaging voor kerk- en gemeentebesturen.

In de voormiddag was er aandacht voor beheersvormen, vernieuwde regelgeving en juridische en financiële aspecten. In de namiddag toonden ervaringsdeskundigen gerealiseerde projecten uit heel Vlaanderen.

Lees meer »

Pagina's