U bent hier

Realisaties

Op dinsdag 25 november organiseerde het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw (CRKC) een studiedag over iconografie in de religieuze kunst en architectuur. Lees meer »
Op dinsdag 6 mei 2014 vond het vierde expertenforum van het CRKC plaats. Het thema van dit jaar was religieus erfgoed en economie. Lees meer »
Op 16 november 2013 organiseerden LECA, KADOC en CRKC samen de studiedag ‘Op handen gedragen’, die volledig in het teken stond van hoe op een duurzame manier met het erfgoed van processies kan omgegaan worden. Lees meer »
Op dinsdag 26 november 2013 organiseerde het CRKC een studiedag over edelsmeedwerk in de liturgie. Edelsmeedwerk in al zijn verschijningsvormen is alomtegenwoordig in de liturgie. We denken hierbij aan liturgisch vaatwerk, reliekhouders, votiefgeschenken en juwelen. De studiedag wil niet alleen de verscheidenheid van edelsmeedwerk in de rooms-katholieke en joodse liturgie belichten, maar ook dieper ingaan op de specificiteit, het gebruik en de symboliek ervan. Lees meer »

Pagina's