U bent hier

23/04/2020 tot 28/04/2020
Studiedag | Zorgen voor morgen? Samen de uitdaging aanpakken
Locatie:
Gent en Leuven

'Zorgen voor morgen?' brengt je ook dit jaar weer helemaal op de hoogte over wat leeft in het religieus erfgoedveld. We staan vandaag voor de uitdaging om ons religieus erfgoed een zinvolle functie binnen de samenleving te blijven geven. Werken aan de toekomst van dit erfgoed is onvermijdelijk.

Een nieuwe bestemming zoeken voor je kerkgebouw, je erfgoedcollectie inventariseren of waarderen, van je kerkgebouw een veilige plek maken, de jaarlijkse processie nieuwe impulsen geven ... Kerkgebouwen, met hun religieuze collecties en bijhorende tradities, vervullen dikwijls een verbindende rol binnen de gemeenschap. Wanneer je nadenkt over de toekomst van het religieus erfgoed doe je dat dus samen met de gemeenschap. Maar hoe doe je dat?

Tijdens ‘Zorgen voor morgen’ laten we ervaringsdeskundigen aan het woord die zelf met hun erfgoed aan de slag gingen. Hoe pakten zij de uitdaging aan? En op welke moeilijkheden botsten zij? 

Inspiratie opdoen tijdens 'Zorgen voor morgen?' kan op 23 april in Gent en op 28 april in Leuven.

Praktisch

Waar en wanneer:
  • donderdag 23 april 2020, in PAC, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Bereikbaarheid
  • dinsdag 28 april 2020, in Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3000 Leuven - Bereikbaarheid
Prijs: 50 euro (inclusief lunch+receptie)
Organisatie: PARCUM, museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur
Inschrijven: Inschrijven gebeurt via het online formulier voor 20 april 2020. Gelieve de inschrijvingskost over te schrijven op rekeningnummer BE09 2300 7277 3157 met vermelding van de namen van de deelnemers waarvoor je betaalt en 'Zorgen voor morgen - Gent OF Leuven'.

Inschrijven >