U bent hier

Studienamiddag | Brandveiligheid voor kerkbesturen - 2019

De brand in de Notre Dame van Parijs zette heel wat kerkbesturen aan het denken over de brandveiligheid in hun kerk(en). Hoe zorg ik ervoor dat mijn kerk goed beschermd is tegen brand? Wat zijn de wettelijke vereisten? Hoe zorg ik voor een goed preventiebeleid? Welke technische installaties kan ik in mijn kerkgebouw gebruiken? Op 16 oktober 2019 organiseerden we een studienamiddag boordevol tips rond brandveiligheid voor kerkbesturen.

Herbekijk hier de presentaties: 

Brandveiligheid in kerkgebouwen: een inleiding – CRKC-PARCUM

Een calamiteitenplan voor de kathedraal van Antwerpen: een getuigenis – Luc Coremans, preventieadviseur O.L.V.-kathedraal

Brandverzekering – Dirk Boesman en Kris Sergoynne, IC Verzekeringen

Draadloze branddetectie voor monumenten: uitleg en demonstratie – UTC Technologies

 

      
Herita-projectrekeningen

Op zoek naar financiële steun voor jouw erfgoedproject? Erfgoed verwerven, onderzoeken, beheren en openstellen voor het grote publiek kost handenvol geld. Naast premies, subsidies en fiscale maatregelen is er nood aan alternatieve financieringsvormen. Ben jij op zoek naar extra financiële middelen? Een Herita-projectrekening geeft je project én je donateurs een duwtje in de rug. Herita  biedt jou de mogelijkheid om een projectrekening te openen. Bij giften vanaf € 40 op de projectrekening reikt Herita een fiscaal attest uit aan jouw donateurs, waardoor zij 45% van hun gift terugkrijgen in de vorm van belastingvermindering.

Meer over de Herita-projectrekening

Bekijk de folder

     Project type: Vorming onroerend