U bent hier

31/08/2018
Symposium | Klinkend erfgoed
Locatie:
La Bonbonniere, Achter de Comedie 1, 6211 GZ Maastricht (NL)

Hoe kan klinkend erfgoed weer verbinden?

Op 31 augustus 2018 vindt in Maastricht een symposium rond klinkend erfgoed plaats. Tijdens het dagvullend programma wordt ingegaan op hoe je kan innoveren om steeds weer een nieuw publiek aan te trekken. Je krijgt voorbeelden te zien van manieren waarop klinkend erfgoed aan nieuwe waarden, gebruiken en culturen kan worden verbonden. Keynote speakers zijn hoogleraar en Leuvens stadsbeiaardier Luc Rombouts en Loes Wormmeester, eindredacteur van het Klokhuis, over de wijze waarop je jonge mensen kan enthousiasmeren rond erfgoed. Cabaretier Edwin Rutten verzorgt een muzikaal optreden, en na achte Pecha Kucha's (korte, maar krachtige presentaties) volgt een interactief debat.

Op de website van Stichting Klinkend Erfgoed vind je het volledige programma van het symposium.

Dit symposium wordt georganiseerd door de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Nederlandse Klokkenspel Vereniging (NKV), Het Orgel in Vlaanderen en het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC).

Praktisch

Wanneer: vrijdag 31 augustus 2018 , van 10.30 tot 17.00 uur
Waar: La Bonbonniere, Achter de Comedie 1, 6211 GZ Maastricht (NL)
Voor wie: De vakwereld van het klinkend erfgoed, beleidsmakers cultureel erfgoed, politici, onderzoekers, docenten, musici, bisdommen, PKB, lagere overheden, programmamakers, beiaardiers, organisten en betrokkenen in de toeristenindustrie
Prijs: € 75 (voor studenten € 25)
Inschrijven:
via het online inschrijvingsformulier